MENU
Home > Extra informatie > Uitlijnen

UITLIJNEN

Waarom uw auto uitlijnen bij Auto Verkade?

Een goed uitgelijnde auto is beter voor de wegligging en brandstofverbruik. Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto, tevens slijten je autobanden minder snel. Wanneer je auto niet goed uitgelijnd is, kun je dit merken tijdens het sturen (heel zwaar of juist erg licht). Uitlijnen verhelpt dit probleem.

Het uitlijnen van auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Je auto is beter bestuurbaar en je bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van je auto een waardevolle investering in je veiligheid en het rendement van je winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Wat is uitlijnen auto

Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging. Cruciaal voor je verkeersveiligheid, omdat een afwijking van een paar millimeter hetzelfde effect heeft als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

Wanneer een auto uitlijnen?

Je kunt zelf soms merken dat je auto uitgelijnd moet worden:

  • Er is bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de autoband 
  • De auto wijkt af naar één kant 
  • De auto stuurt zwaar of juist licht 
  • Het stuur draait na een bocht niet terug

Wij adviseren om de uitlijning van je auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. 

Ook na het raken van een stoeprand of wanneer je door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van je auto te laten controleren. Zo voorkom je overmatige bandenslijtage, wat je de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijd je met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

© 2023 - VERKADE PROFILE TYRECENTER BV
Webdesign: OK-Design