MENU
Home > Banden > Winterbanden

WINTERBANDEN: De beste keuze onder 7°C

All Weather Plus bandHet onderwerp ’winterbanden’ is enige jaren ondergesneeuwd geweest. ’Wat moeten we in de Benelux toch met winterbanden?’ was een veelgehoorde vraag. Het actuele aanbod winterbanden van Verkade Profile Tyrecenter geeft op deze vraag afdoende antwoord en rekent af met oude vooroordelen.

Zodra de temperatuur onder zeven graden Celsius komt presteren winterbanden al beter dan gewone banden. Het rubber van een zomerband wordt harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen, zoals grip en comfort. Winterbanden daarentegen blijven altijd elastisch en flexibel door hun speciale rubbersamenstelling en profielopbouw.

Vroeger was het geluidsniveau van winterbanden vaak de reden dat mensen er niet graag op reden. Tegenwoordig zijn de winterbanden zo goed, dat je vaak niet eens in gaten hebt dat je op winterbanden rijdt.

Winterbanden in de Lage Landen

Uit de sterk gestegen omzetcijfers blijkt dat steeds meer Nederlanders voor winterbanden kiezen. Met name de laatste jaren is het aantal verkochte winterbanden omhoog geschoten. Winterbanden zijn - ook in de Benelux - geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor de weersomstandigheden tijdens het rijden in de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen, veel neerslag.

De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar. Dankzij nieuwe technologieën en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het klimaat van de Benelux. Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rij-eigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan uw zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. 

Rij veilig rij winterbanden!

Winterbanden huren is ook een mogelijkheid.

© 2024 - VERKADE PROFILE TYRECENTER BV
Webdesign: OK-Design